Prehrambeni paketi

humanitarnibroj

pedeset1U mjesecu novembru 2018. godine, Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ je uz podršku prijatelja iz Bosanskog kulturnog društva -BCS Hilal realizirala novu akciju pomoći našim građanima u stanju potrebe.

 

Naime, naši volonteri su za 50 porodica u osam općina širom Bosne i Hercegovine pripremili i uručili prehrambene i higijenske pakete s ciljem pružanja pomoći i podrške u osnovnim životnim potrebama porodica.

 

Početak je zime, mnoge porodice teško nabavljaju drva za grijanje, računi za struju postaju veći i općenito porodice bez novčanih primanja ili one sa nedovoljnim primanjima teško žive.

 

Naša novembarska akcija uručenja prehramenih paketa upravo je namijenjena samohranim majkama sa djecom, starim osobama sa malim penzijama i porodicama sa više članova a koje su u stanju da im je potrebna ovakva pomoć.

 

Donacijom i plemenitošću naših donatora BCS ˝Hilal˝ iz Engleske pomoć je upućena porodicama u Prijedoru, Ključu i Sanskom Mostu, zatim u Donjem Vakufu, Bugojnu, Zenici i Kaknju, kao i na širem području Tuzle i u općini Srebrenica.

 

Vrijednost doniranih sredstava za ovu akciju je 3.200 KM.

 

Najsrdačnije se  zahvaljujemo dobročiniteljima iz Bosanskog kulturnog društva ˝Hilal˝ iz Engleske na velikoj i nesebičnoj podršci našim potrebnim građanima.

Neka ih Uzvišeni Allah nagradi najljepšim nagradama za njihova djela.

 

Zahvaljujemo se i volonterima i prijateljima Dirhema koji su i ovoga puta bili aktivni i svojim trudom olakšali svakodnevnicu mnogim porodicama u BiH.

 

pedeset

 

pedeset2

 

pedeset4

 

pedeset3

 

pedeset5

 

pedeset9

 

pedeset10

 

pedeset11

(dirhem.org)