Prehrambeni paketi

ayder184U okviru naše humanitarne akcije "Ramazanska solidarnost 2018", Humanitarna organizacija "Dirhem" je tokom ovog ramazana realizirala velik broj aktivnosti uz financijsku podršku turske organizacije Ayder.

 

Naime, Ayder je za organizaciju iftara i podjelu ramazanskih paketa obezbijedio 5.700 KM. To nam je omogućilo organizaciju tri iftara na području Travnika, Donjeg Vakufu i Sanskog Mosta, a ukupan broj prisutnih je bio 185 postača. Pored toga, bili smo jedan od pokrovitelja velikog iftara u Osnovnoj školi "Mahala" u Sanskom Mostu, a na kojem je prisustvovalo preko 150 učenika, roditelja i drugih gostiju.

 

Od doniranih sredstava, 3.400 KM smo utrošili na kupovinu kvalitetnih prehrambeno-higijenskih paketa. Kupili smo 55 paketa za isti toliki broj porodica u Kaknju, Prijedoru i Sanskom Mostu. Primaoci paketa su bili oni najugroženiji među nama; samohrane majke, stara i iznemogla lica, povratnici...

 

Zahvaljujemo se našim donatorima na ovoj značajnoj podršci u organizaciji aktivnosti koje imaju za cilj na pomognu našem narodu kojem je naša pomoć potrebna. Nadamo se da ćemo i u budućem periodu nastaviti zajedno raditi na humanitarnim projektima.

 

 

ayder18

 

ayder181

 

ayder188

 

ayder185

 

ayder186

 

ayder187

 

ayder186

 

ayder189

 

(Dirhem.org)