Prehrambeni paketi

humanitarnibroj

bmaj18-2Humanitarna organizacija "Dirhem" je putem svoje vrijedne volonterke iz Busovače posjetila i pomogla tri porodice s područje te opštine, te jednu s područja Zenice . Njima smo bili u prilici uručiti prehrambene pakete kao vid pomoći.

 

Aiša M. je samohrana majka četvero djece iz Kaćuna, opština Busovača. Ona je nezaposlena i školuje djecu. Trenutno se nalazi u težoj materijalnoj situaciji i uručeni paket će joj dobro doći.

 

Amel S. živi u Lugovima, opština Busovača. On je prije par godina ostao bez roditelja i od tad živi sam na prvom spratu kuće. Boluje od epilepsije i kretanje mu se ne preporučuje zbog učestalih napada. Novac koji dobiva od Centra za socijalni rad nije dovoljan za lijekove i ostale životne potrebe. 

Danijel M. živi u Zenici u podrumu jedne zgrade, u prostoriji u kojoj prolaze cijevi od grijanja i sve ostale instalacije. Tu ima jedan kauč na kojem spava, a jedna gospođa u zgradi mu kuha i pere odjeću, što joj on plaća 30 KM mjesečno.  Nema nikakvih primanja. Roditelji su ga ostavili kad je bio dijete i od tad nije imao nikakve komunikavije sa porodicom. Osoba je koja redovno obavlja namaz i vrlo je drag insan džematlijama u Sejmenskoj džamiji.

 

Fahrudin O. živi u mjestu Jelinak, opština Busovača. I on živi sam, djece nema, a nema ni nikakvih novčanih primanja. U vrlo teškim uslovima boravi, ali onako skromno to ne ističe, radostan i zahvalan na poklonima koje sam mu odnijela, piše nam naša volonterka.

 

Mi se zahvaljujemo našoj volonterki na uloženom trudu, kao i našim plemenitim donatorima koji putem svojih donacija omogućavaju naš rad i ovakve posjete. Nadamo se da ćemo u ovim ramazanskim danima uz vašu podršku pomoći još mnogo porodica i pojedinaca koji su potrebni naše pomoći.

Neka vas Uzvišeni Allah nagradi!

(Dirhem.org)

 

bmaj18-1

 

bmaj18