Prehrambeni paketi

jasminmVrijedni volonteri Humanitarne organizacije "Dirhem" tokom čitave godine obilaze porodice u potrebi širom BiH. Tako smo, uz podršku vrijednih Bošnjakinja iz Švedske, humanitarne grupe ''Budi dio hajra'', posjetili dvije poredice u Busovači. 

 

Hatidža Pašić živi sa dvoje djece koja pohađaju školu. Njen muž je, Allahovim određenjem, prilikom gradnje vlastite kuće od strujnog udara preselio na ahiret. Od tog dana, Hatidža se bori svakodnevno kako bi svojoj djeci obezbijedila što bolju budućnost.

Također, i druga porodica koju smo obišli u MZ G.Rovna je u petrebi , te su vrijedne Bošnjakinje odlučile da im pomognu.

 

Ovim porodicama je uručena donacija u higijensko  - prehrambenim paketima u ukupnom iznosu od 465 KM.

 

Treća porodica sa područja Busovače koju smo posjetili je porodica Jasmina Muhića, demobilisanog borca ARBIH. On živi sa suprugom u očevoj kući. Već je dvije godine na bolovovanju, te ima ukupna primanja u iznosu od oko 200 KM, koja nisu redovna. Jasmin ne može sam da se kreće, te mu je neophodna pomoć porodice. Povrede zadobijene tokom rata su se ovih da pogoršale, a pored toga imao je 5 operacija među kojima i operacija kičme...Jasminova supruga ističe da je njen muž jako vrijedan, ali da zbog bolesti ne može da privređuje. Ovom prilikom porodici Muhić uručili smo higijensko - prehrambeni paket u iznosu od 70 KM, te novčanu donaciju u iznosu od 130 KM. Prilikom naše posjete, Jasmin je bio u bolnici te smo donaciju uručili njegovoj supruzi.

 

Također, posjetili smo porodice Ždralović, Muhić i Kukić iz Bugojna. Sve porodice su u težoj materijalnoj, pa i zdravstvenoj situaciji. I njima smo uručili prehrambeno-higijenske pakete kao vid pomoći. 

 

Na kraju, srdačno se zahvaljujemo članicama grupe ''Budi dio hajra'' i drugim donatorima koji svojim uplatama omogućavaju ovakve akcije. Uzvišeni Allah neka vas iz Svog obilja nagradi.

(Dirhem.org)

PASIC

 

kukic