Prehrambeni paketi

sanan-2Humanitarna organizacija "Dirhem" podijelila je 20 prehrambenih paketa socijalno ugroženim porodicama na području Sanskog Mosta. Vrijednost uručene pomoći je 1.000 KM, a ovu humanitarnu akciju podržala je i općina Sanski Most sa iznosom od 500 KM.

 

Naši aktivisti su obišli Fajtovce, Naprelje, Kreštiće, Krkojevce, Zdenu, Kruhare i druga sanska sela i naselja. Cilj je bio doći do socijalno najugroženijih porodica koje su nam se prethodno obraćale za pomoć. Tako su među primaocima pomoći bile samohrane majke, stare i bolesne osobe, višečlane porodice bez novčanih primanja, porodice nezaposlenih demobilisanih boraca...

 

Zimski period je posebno težak za ove kategorije stanovništva jer je davno prošla "sezona rada" tokom koje su uspijevali zaraditi pokoju dnevnicu, pa je cilj ove akcije trenutačno olakšati njihovo stanje.

 

Porodice su nam se srdačno zahvalile, a naročito su bile obradovane one kojima smo nenajavljeno došli. Nama je bilo drago da smo bili u prilici pomoći svoje sugrađane. Znamo da ovo nije dovoljno, znamo da su njihove potrebe puno veće, ali ćemo pomagati koliko možemo, te ćemo i u narednim mjesecima pružati pomoć ovim i drugim porodicama.

 

U to ime se zahvaljujemo našim donatorima koji svojim donacijama omogućuju naš kontinuiran humanitarni rad.

 

Ovom prilikom se posebno želimo zahvaliti općinskoj administraciji Sanskog Mosta koja je podržala ovu humanitarnu akciju. Nadamo se da ćemo zajedno u narednom periodu nastaviti realizirati ovakve i slične aktivnosti.

(Dirhem.org)

 

sanan-1

 

sanan-3

 

sanan-4

 

sanan-7

 

sanan-5

 

sanan-6

 

sanan-8

 

sanan-9

 

sanan-10