Prehrambeni paketi

krajinaHumanitarna organizacija "Dirhem" je u saradnji sa vrijednim aktivistima iz šest krajiških gradova i ove godine organizirala i izvršila podjelu bajramskih paketa građanima iz šest opština USK. Podijeljeno je 245 bajramska paketa,a ukupna vrijednost podijeljenih paketa je 14.700 KM.

Vrijedni aktivisti na terenu uspjeli su doći do socijalno ugroženih porodica na području općina Velika Kladuša, Cazin, Bihać, Bužim, Bosanska Krupa i Sanski Most.

Cilj nam je bio ovim vrijednim bajramskim poklonima uljepšati bajramske dane porodicama kojima i nabavka osnovnih životnih namirnica predstavlja veliki izazov. Tako su među primaocima pomoći i ovog puta bile višečlane porodice bez stalnih primanja, samohrane majke s djecom, porodice demobilisanih porodica i druge kategorije stanovništva.

 

Molimo Uzvišenog Allaha da nagradi sve vrijedne aktiviste koji su kao postači po veoma sunčanom danu uložili veliki trud da dođu i obraduju ove porodice. Također, molimo Allaha da nagradi i sve donatore, nama znane i neznane, koji su ulagali svoj imetak u ovu akciju i time omogućili ovoliki obim iste. Amin!

(dirhem.org)