Prehrambeni paketi

humanitarnibroj

samirdec6Aktivisti Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ uz podršku prijatelja iz BCS ˝Hilal˝ iz Engleske su 24.12.2019. god. realizirali humanu akciju podjele prehrambenih paketa za socijalno ugrožene porodice nastanjene u više općina Istočne Bosne.

 

U okviru akcije, za 20 porodica uručeni su prehrambeni paketi ukupne vrijednosti 1500 KM.

 

Neke od porodica koje smo posjetili su starije osobe bez adekvatne penzije i drugih novčanih prihoda, dok su druge porodice sa djecom bez adekvatnog zaposlenja i mogućnosti da pošteno zarade. Svi su u teškom materijalnom stanju.

 

Cilj ove aktivnosti je bio da se određene porodice podrže u osnovnim životnim potrebama kao što je hrana, jer ako ta potreba čovjeka nije zadovoljena svi drugi aspekti života izgledaju manje važni ili čak nevažni.

 

Zahvaljujemo se donatorima velikog srca i duše, članovima i rukovodstvu Bosanskog kulturnog društva Hilal iz Engleske koji su i ovaj put, kao i mnogo puta do sada, bili uz naše potrebne sugrađana i svojim donacijama im olakšali život i svekodnevnicu.

 

Veliko hvala i našem prijatelju i volonteru iz Vlasenice koji je uvijek na raspolaganju kada je pomoć potrebnima u pitanju.

 

 

samirdec3

 

samirdec1

 

samirdec2

 

samirdec4

 

samirdec5

 

samirdec8

 

samirdec9

 

samirdec11

 

(dirhem.org)