Prehrambeni paketi

humanitarnibroj


paketihalil1Zahvaljujemo plemenitim donatorima koji su omogućili da početkom decembra 2019.god. pružimo različite vrste pomoći za osam porodica koje žive na širem području Travnika.

 

Naši aktivisti u Travniku uručili su prehrambeni paket u vrijednosti 50,00 KM, jednoj ženskoj osobi u stanju socijalne potrebe.

 

Novčana pomoć u iznosu od 307,00 KM uručena je za liječenje trogodišnjeg djeteta F. J. koje boluje od celijakije. Dijetetu je potrebna adekvatna terapija zbog čega često putuje iz Travnika u Banja Luku.

 

Također, uručena je novčana pomoći za liječenje i kupovinu lijekova za dvije druge porodice; penzioneru S. M. jednokratna pomoć 100,00 KM za lijekove, i M. P. 60,00 KM za odlazak na liječenje.

 

U završetku akcije realizirana je podjela prehrambenih paketa za četiri porodice na području općine Travnik u vrijednosti 270,00 KM. Dvije porodice bez muškog skrbnika sa petero maloljetne djece u selu Goleš i dvije porodice u socijalnoj potrebi od kojih je jedna sa Biljanske regije, a druga iz Turbeta kod Travnika.

 

Ukupna vrijednost uručene pomoći iznosila je 787,00 KM. Srdačno zahvaljujemo našim cijenjenim donatorima na nesebičnoj podršci i pomoći potrebnim sugrađanima.

 

 

paketihalil2

 

paketihalil3

 

paketihalil4

 

paketihalil6

 

paketihalil7

 

(dirhem.org)