Prehrambeni paketi

paketisana1Sredinom mjeseca aprila 2019.god. aktivisti H.O. ˝Dirhem˝ organizirali su posjetu ugroženim porodicama u S. Mostu s ciljem pružanja pomoći.


Ovom prilikom za pet porodica smo uručili najosnovniju pomoć u prehrambenim artiklima i paketima vrijednosti od 60 KM.


Tokom ove akcije pomogli smo dvije porodice sa psihofizičkim smetnjama i oboljelim članovima od koje jedna porodica sa djecom, zatim dvije višečlane porodice u teškom materijalnom stanju bez stalnog zaposlenja i primanja, kao i jednog samca – mušku osobu u veoma teškom materijalnom stanju.


Za našeg sugrađanina R. M. koji živi sam i bez osnovnih uslova za život u kući ustupljenoj na stanovanje, osigurali smo nešto posuđa i pribora za jelo, kao i jedan električni rešo, te jastuk, spužvu za spavanje i deku za porkivanje.

Uz navedeno, jednu našu plemenitu sugrađanku koja je izrazila želju da donira pripremljnu hranu, uputili smo na dvije siromašne starije osobe gdje je odmah donirala našto hrane, a rekla je to raditi i ubuduće kad bude u prilici.

 

Srdačno se zahvaljujemo plemenitim donatorima koji daju podršku siromašnim građanima širom BiH, kao i našim vrijednim volonterima za njihov trud i zalaganje.

 

paketisana2

 

paketisana3


(dirhem.org)