Prehrambeni paketi

humanitarnibroj

akcijatravnik1

Vrijedna ekipa Humanitarne organizacjie "Dirhem" u Travniku, uz nesebično zalaganje i podršku više plemenitih donatora, početkom mjeseca aprila 2019. godine realizovali su nekoliko humanih akcija na širem području općine Travnik.

 

U spomenutim aktivnostima volonteri Dirhema su posjetili 11 porodica čime je pružena pomoć u različitim vidovima, od prehrambih artikala, kupovine obuće, lijekova, pa do doniranja novčanih iznosa. Posebnu pažnju smo posvetili jetimima, gdje ćemo u narednom perodu pokušati naći i stalne donatore za neke od njih.

Porodici Palić N. u Turbetu uručen je iznos od 100 eura. Jedno humanitarno udruženje iz Kotor Varoši (naši državljani u inozemstvu) nastoji izgraditi kuću u Turbetu, jer porodica nema osiguran smještaj. Uz to, supruga je veoma bolesna.

 

Porodici Goloman T. u Travniku smo uručili 50 eura u novcu za lijekove i liječenje.

Dali smo podršku u akaciji IZ-a - pomoć izbjeglicama Sirije. Donirano-kupljeno brašno, tjestenina i ulje za iznos od 150 KM.

U akciji koju je pokrenuo naš sugrađanin Delić Nedžad iz Travnika za stariju žensku osobu i njenog sina donirano je 100 KM za nabavku madraca za ležaj.

Za porodicu Č. A. iz Prusca uručeno 60 KM za bolesno dijete koje ima zdravstvenih problema sa očima.

 

Porodica jetima Fuško ostala bez oca prije dvije godine. Nemaju nikakva primanja, a žive u kući koju im je dao na stanovanje bivši gazda – njima je uručen prehrambeni paket od 80 KM.

B. A. jetimu iz Goleša smo kupili ortopedske patike u vrijednosti 100 KM i 20 KM pomoći drugom dječaku.

Penzionerskoj porodici Mulić smo uručili 50 KM za nabavku lijekova.

 

Jetimskoj porodici Delić u Golešu smo uručili novčani iznos od 100 KM.

Poriodici Kokić iz Travnikaje uručeno 50 KM za liječenje i nabavku lijekova.

Porodici Hasanović, sa šestero djece, u kojoj je muž trenutno u bolnici (liječenje od bruceloze) u selu Dub, općina Travnik, uručen je prehrambeni paket vrijednosti 100 KM i 50 KM u novcu.

Za S.T., samohranu majku sa 4 djece u mjestu Goleš, uručena je jednokratna pomoć u iznosu 50 KM.

 

Osim navedenog, porodicama na širem području Travnika uručeno je meso od tri ovce – akike naših donatora.

Veliko hvala plemenitim donatorima koji su učestvovali u ovim akcijama i olakšali život našim sugrađanima u potrebi, kao i našim vrijednim volonterima.

 

akcijatravnik2

 

akcijatravnik3

 

akcijatravnik4

 

akcijatravnik6

 

akcijatravnik7

 

akcijatravnik8

 

(dirhem.org)