Prehrambeni paketi

humanitarnibroj

tuzla3Aktivisti Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ posjetili su dvije porodice na područu Lukavca i Tuzle i tom prilikom uručili im jednokratnu pomoć u vidu hrane i higijenskih artikala.


Porodica Musić iz Lukavca broji pet članova od toga troje djece koja pohađaju osnovnu školu. Otac je radio kao građevinski radnik, ali u zadnja tri mjeseca ne može raditi radi povrede te se porodica našla u teškoj situaciji bez prihoda i osnovnih sredstava za život. Njima smo kao jednokratnu pomoć uručili paket prehrambenih namirnica u vrijednosti od 150 KM.


Porodica Hodžaj iz Tuzle također ima 5 članova, troje male djece, a otac je srčani bolesnik, dok je mati operisala kičmu. Žive sa veoma malim primanjima socijalne pomoći i dječijeg doplatka, a sve to je nedovoljno za normalan život. Porodici smo uručili pomoć u vrijednosti od 200 KM, a također, smo ih pomogli ljetos sa 200 KM za potrebe liječenja jednog djeteta nakon operacije.


Ove i druge porodice nastojimo uvrstiti i u druge projekte kada se za to ukaže prilika, poput projekta nabavke pribora za školu kao, ogrijeva za zimu i drugih aktivnosti.
Zahvaljujemo se vrijednim volonterima koji su realizirali ove aktivnosti na području tuzlanske regije, kao i našim plemenitim donatorima jer su njihova donirana sredstva značajna pomoć porodicama koje posjećujemo.

 

tuzla4


(dirhem.org)