Pomoć učenicima

humanitarnibroj

ucenici2U mjesecu avgustu i septembru 2018. god., volonteri Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ realizirali su više različitih aktivnosti sa ciljem podrške našim sugrađanima. U ovih mjesec i po dana imali smo mnoštvo aktivnosti, a  za ovaj izvještaj izdvajamo one kojima smo podržali učenike i njihove porodice i neke pojedinačne slučajeve za potrebe liječenja.


Tako smo u više općina uručili pomoć u školskom priboru (torbe, sveske olovke i drugo) i novcu za školovanje za ukupno 38 učenika. Po deset učenika u Tomislavgradu, Travniku i u Tuzlanskom kantonu kojima smo uručili školski pribor te sedam učenika sa područja S. Mosta i Ključa, te jednu učenicu iz Žepča (Željezno Polje).
Osim navedenog, naši volonteri u Sarajevu su uručili pomoć u prehrambenim namirnicama za dvije porodice, tačnije dvije samohrane majke sa malom djecom.


Za porodicu Kasapović iz Željeznog polja uručili smo jednokratnu donaciju od 200 KM za liječenje i školovanje učenice koja je ove godine krenula u srednju školu.
Osim navedenog za oboljelog bivšeg borca Armije BiH donirali smo jednokratnu pomoć od 200 KM za nabavku lijekova, a  za mnogobojnu porodicu Fejzić iz Živinica uručili smo prehrambene namirnice u vrijednosti od 150 KM.


Ukupna vrijednost uručene pomoći za navedene aktivnosti je 3817 KM, a od toga 2150 KM za pomoć učenicima s ciljem olakšavanja njihovog školovanja.


Najsrdačnije se zahvaljujemo našim plemenitim dobročiniteljima na velikoj podršci i doniranim sredstvima.
Hvala i našim dragim volonterima na njihovom trudu, dugim putovanjima i sjajnom entuzijazmu i želji da se pomognu potrebnima.

 

ucenici1
ucenici3

 

ucenici4

 

ucenici6 

 

(dirhem.org)