Pomoć učenicima

humanitarnibroj

medenidorucak-13Humanitarna organizacija "Dirhem" nastavlja podržavati djecu i učenike. U srijedu, 11.04.2018. godine, bili smo u posjeti Osnovnoj školi "Fajtovci" s jednim veoma znimljivom projektom pod nazivom ˝Medeni doručak˝.

 

U saradnji sa upravom škole i vrijednim donatorom ˝Pčelarstvom Redžić˝ iz Čaplja kod Sanskog Mosta, učenicima iz tri razreda manjih uzrasta ponuđeno je da probaju nešto drugačiji školski doručak baziran na medu.

 

Cilj prezentacije je bio promocija zdrave ishrane učenika, podrška zdravim navikama u ishrani, a djeci je ukratko predstavljeno i pčelarstvo na jedan novi i zanimljiv način.

 

Djeca su po prvi put mogla vidjeti pčele izbliza u staklenoj košnici, oblačiti zaštitne maske, a onda su svi skupa uživali u ukusnom medu.

 

Ovih dana s našim donatorom planiramo posjetiti i druge osnovne škole u S. Mostu i što većem broju učenika predstaviti koncept Medenog doručka, koji je značajan korak ka zdravlju i zdravim navikama u ishrani.

 

Srdačno se zahvaljujemo upravi OŠ ˝Fajtovci˝ i njihovim učiteljicama na dobrodošlici i izuzetnoj saradnji, kao i našim donatorima koji podržavaju učenike i njihovo školovanje, a u ovom slučaju, evo, i njihovo zdravo odrastanje. 
Hvala Vam svima!
(dirhem.org)

 

medenidorucak-2

 

medenidorucak-3

 

medenidorucak-4

 

medenidorucak-5

 

medenidorucak-6

 

medenidorucak-7

 

medenidorucak-9

 

medenidorucak-11

 

medenidorucak-15

 

medenidorucak-16