Pomoć učenicima

humanitarnibroj

nasirHumanitarna organizacija "Dirhem" je tokom protekle godine pomogla preko hiljadu porodica kroz svoje projekte. Nastojimo objaviti većinu naših aktivnosti kako bi naši simpatizeri mogli pratiti naš rad, ali određen broj i ne uspijemo na vrijeme objaviti.

 

U nastavku pročitajte izvještaj naše volonterke o dječaku kojem smo kupili školski pribor, a što mu je, kao iznenađenom i nevinom djetetu, bilo dovoljno da kaže da mu je dan naše posjete "najsretniji dan u životu":

Humanitarna organizacija "Dirhem" iz Sanskog Mosta, početkom nove školske godine, odlučila je da malog Nasira iz Lukavca obraduje školskim priborom. Danas, 06.10., sve što je potrebno jednom osnovcu kupili smo u obližnjoj knjižari, te se zaputili ka domu malog Nasira. Zatekli smo ga u igri sa mlađom sestrom, nije ni slutio da nosimo novi ruksak, sveske, olovke, bojice i još mnogo toga, a pri tome smo vodili računa da kupimo i nešto slatkiša za njega i njegovu sestru. Nasir je rekao da mu je danas najsretniji dan, a sve zahvaljujući Humanitarnoj organizaciji "Dirhem".

 

Zaista ovakvi primjeri dirnu čovjeka bez obzira na višegodišnje iskustvo u humanitarnom radu. Naših 100 KM nekome znači mnogo! Neka Uzvišeni Allah obilato nagradi našu volonterku, kao i plemenite donatore koje konstantno uplaćuju svoje donacije, a putem kojih pomažemo našem narodu. Amin!

(Dirhem.org)