Pomoć učenicima

humanitarnibroj

skola2017-1Krajem mjeseca septembra 2017. godine uspješno je realiziran projekat podrške učenicima pod nazivom ˝Spremni za školu 2017/18.˝.

 

Projekat „Spremni za školu 2017/18.“ realiziran je od strane Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ u četiri osnovne škole u S. Mostu, a generalni pokrovitelj i sponzor projekta je Općina Sanski Most.

 

Naši volonteri su posjetili sanske osnovne škole „Mahala“ , „Hasan Kikić“, „5. Oktobar˝ i ˝Fajtovci˝ i tom prilikom uručili vrijedne poklone za 43 učenika u vidu školskih torbi i kvalitetnog školskog pribora (sveske, olovke, geometrijski kompleti, bojice, pribor za crtanje i dr.).

 

Jedan od ciljeva projekta je da materijalno podržimo djecu  iz socijalno ugroženih porodica i da im olakšamo njihovo školovanje.

 

Dirhem već nekoliko godina kroz različite projekte nastoji objezbjediti podršku za naše potrebne učenike: doniranjem školskih torbi i pribora, uplatama za mjesečne užine učenicima, te donacijama za prevoz do škole.

 

Nadamo se da smo i ovim poklonima obradovali naše vrijedne učenike i dali im još jedan razlog da se više trude i marljivo rade školske zadatke. Naš je cilj biti dijelom njihovog ljudskog razvoja i napretka, između ostalog i projektima poput ovoga.

 

Zahavljujemo se upravama spomenutih škola na izuzetnoj susretljivosti i saradnji pri  realizaciji projekta.

 

Ukupan iznos projekta od 2000 KM osigurala je Općina Sanski Most iz sredstava općinskog budžeta za nevladin sektor za 2017. Godinu, na čemu se najsrdačnije zahvaljujemo i nadamo nastavku uspješne saradnje na dobrobiti naših potrebnih sugrađana, a posebno učenika i djece.

(dirhem.org)

 

 

skola2017-2