Pomoć učenicima

humanitarnibroj

stipendijePočetkom septembra 2017. godine  Humanitarna organizacija "Dirhem" je zajedno sa grupom žena "Budio dio hajra" iz Švedske krenula sa realizacijom još jednog značajnog projekta.

 

Radi se o projektu stipendiranja učenika i studenata čije porodice nisu u mogućnosti da u potpunosti plaćaju iznos školovanja svoje djece. Projekat je inicijativa grupe žena "Budi dio hajra" koje su već ranije pokrenuli ovaj plemeniti projekat i realizirali ga uz podršku lokalnih udruženja u BiH.

 

Svjesni smo koliko je važno da mladi ljudi steknu kvaliteno znanje i vještine, zato smo ovaj projekat prihvatili kao potreban i početkom mjeseca krenuli sa realizacijom.

 

S toga se radujemo saradnji i nadamo se da ćemo biti u mogućnosti podržati bar jedan broj vrijednih studenata i učenika i olakšati im njihovo školovanje.

 

Trenutno je u projekat uključeno devet učenika i studetana sa mjesečnom stipendijom od 100 do 180 KM i planirano je da iste budu uplaćivane za mjesece aktivnog školovanja.

 

Donatori ovih stipendija su članice grupe ˝Budi dio hajra˝ iz Švedske, kojima se ovom prilikom najtoplije zahvaljujemo za pomoć i podršku.
(dirhem.org)