Pomoć učenicima

humanitarnibroj

Humanitarna organizacija "Dirhem" je od početka ove školske godine pokrenula nekoliko humanitarnih aktivnosti kako bi olakšala školovanje učenika iz porodica slabijeg materijalnog stanja.

Tako smo u Osnovnoj školi Kaćuni kod Busovače za 41 učenika te škole obezbijedili sendviče do kraja školske godine. Tačnije, radi se o PO ''Gornja Rovna'', te PO ''Solokovići''. Učenici kojima su sendviči obezbijeđeni dolaze iz porodica slabijeg materijalnog stanja, a odabrani su kroz savjetovanje sa direktorom, te učiteljicom gore pomenute škole.

Ovu humanitarnu aktivnost su svojom donacijom omogućile ŽŠDŽ ''Budi dio hajra'', veliki humanista Aldin Kajmaković iz Zenice, te naša organizacija.
Ukupna vrijednost akcije iznosi 2950 KM. Mi se ovom prilikom želimo još jednom zahvaliti svim donatorima, moleći Uzvišenog Allaha da ih obilato nagradi i podari im berićet u njihovom imetku.

Želja nam je da shodno našim mogućnostima kontinuirano obilazimo naše škole i budemo na pomoći našim učenicima, a to svakako zavisi i od humanih ljudi koji su spremni dio svog imetka odvojiti i za druge.
(Dirhem.org)