Pomoć učenicima

humanitarnibroj

Humanitarna organizacija "Dirhem" je tokom proteklih mjesec dana obezbijedili sendviče za 14 učenika osnovnih škola.

 

U saradnji sa upravom OŠ ''Kaćuni'' - P.Š. ''Katići'' - iz Busovače za 11 učenika te škole obezbijedili sendviče do kraja prvog polugodišta. Također, u saradnji sa upravom OŠ "Fajtovci" iz Sanskog Mosta obezbijeđeni su sendviči za troje učenika do kraja školske godine. 

 

Učenici kojima su sendviči obezbijeđeni dolaze iz porodica slabijeg materijalnog stanja, a ukupna vrijednost ove akcije iznosi 630 KM.


Mi se iskreno zahvaljujemo našim vrijednim donatorima koji redovno podržavaju naš rad, uz dovu Allahu, dž.š., da im poveća bereket i podari svako dobro.

Želja nam je da shodno našim mogućnostima kontinuirano obilazimo naše škole i budemo na pomoći našim učenicima, a to svakako zavisi i od humanih ljudi koji su spremni dio svog imetka odvojiti i za druge.

 

Zato pozivamo sve Vas da se uključiti u naš projekt pomoći učenicima iz porodica slabijeg materijalnog stanja. Da bi se obezbijedio sendvič jednom djetetu za školsku godinu potrebu je oko 120 KM. Vi možete uplatiti i manji iznos koji će ići u fond za pomoć učenicima.

 

Uplate možete izvršiti na naš žiro račun (klikni OVDJE), uz naznaku "za učenike", a više informacija možete dobiti putem maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 

(Dirhem.org)