Pomoć učenicima

humanitarnibroj

pribor2015Humanitarna organizacija "Dirhem" je u petak, o4.09.2015. god., posjetila osnovnu školu Kaćuni - PŠ ''Putiš'' na području općine Busovača.

 

Tako je ovom prilikom podijeljeno oko 700 svesaka, kao i nekoliko stotina olovaka, bojica i drugog školskog pribora za 80 učenika u O.Š. Kaćuni, tačnije, područne škole ''Putiš''. Pored školskog pribora uručeni su i slatkiši za djecu.

 

Naši aktivisti su posjetili spomenutu školu, te zajedno sa njihovom upravam i djecom kratko vrijeme proveli u druženju, a nakon toga su i uručili poklone sa školskim pribirom i slatkišima.
Ukupna vrijednost akcija iznosi oko 1.100 KM.

 

Direktor škole Dženan Hodžić zahvalio je Humanitarnoj organizaciji ''Dirhem'', te udruženju ''Daruj srcem'', koji su za djecu omogućili školski pribor koji će im koristiti tokom školovanja. I mi se zahvaljujemo našim donatorima, te udruženju ''Daruj srcem'' na saradnji.

 

Iskrene riječi pohvale upućujemo i osoblju škole u kojoj je izvršena podjela pribora na veoma profesionalnom odnosu i konkretnoj pomoći u realizaciji ove akcije.

 

U narednim danima planiramo, ako Bog da, na sličan način obradovati još značajan broj djece u drugim gradovima.
(Dirhem.org)