Pomoć učenicima

humanitarnibroj

dresoviAktivisti Humanitarne organizacije˝ Dirhem˝ posjetili su dvije osnovne škole u Sanskom Mostu. Uz ugodno druženje sa prosvjetnim radnicima i učenicima O.Š.˝Fajtovci˝ u istoimenom mjestu kod S. Mosta, te O.Š.˝Mahala˝ u S. Mostu, upriličeno je uručenje skromnih nagrada za pobjednike školskog takmičenja u nekoliko sportskih disciplina.  

 

Ovom prilikom za pobjedničke ekipe uzrasta od 3. do 9. razreda uručili smo nekoliko desetina kvalitetnih dresova, majica, te popularnih dukserica.

Nama u organizaciji ˝Dirhem˝ čini zadovoljstvo svaka prilika kada možemo podržati djecu i učenike u njihovom odrastanju i učenju. Tako smo i ovaj put bili počašćeni dječijim smijehom, razigranošću, ali i trudom i zalaganjem koji su učenici pokazali na takmičenju.

 

Nadamo se da će pokloni naše organizacije i sportska takmičenja, koja su inače organizirana povodom obilježavanja dana ovih škola, ostati u lijepom sjećanju učenicima i biti im motivacija za dalje učenje i razvoj.

 

Sa upravama škola dogovorena je i buduća saradnja u cilju pomaganja učenika, naročito onih siromašnih i slabijeg socijalnog stanja.

 

Ovom prilikom upućujemo iskrenu zahvalnost donatorima koji nas podržavaju i prate u našoj humanoj misiji.

Posebnu zahvalnost upućujemo rukovodstvu i uposlenicima O.Š. ˝Fajtovci˝ na izuzetnoj dobrodošlici i efikasnoj saradnji, kao i rukovodstvu i nastavnicima fizičkog odgoja O.Š. "Mahala".

 

Nadamo se da će naša zajednička podrška učenicima i djeci biti plodonosna i od koristi pri njihovom odrastanju i obrazovanju.  

 

(Dirhem.org)