Pomoć učenicima

humanitarnibroj

Humanitarna organizacija "Dirhem" je bila u prilici da proteklih dana jednoj porodici sa tri učenice donira računar.

 

Naime, nakon što smo dobili računar od jedne porodice koja je imala želju da se taj računar pokloni učeniku/ci koji je dobar đak, mi smo se odlučili za šesteročlanu porodicu Hodžić.

 

U ovoj porodici tri sestre pohađaju školu; jedna osnovnu, a dvije srednju. Porodica se nalazi u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji. Žive bez ikakvih redovnih primanja, a njihovo stanje je otežano teškom bolešću njihovog oca.

 

Humanitarna organizacija "Dirhem" je u proteklim mjesecima, u nekoliko navrata, ovoj porodici donirala novčane donacije na ime liječenja i za kupovinu hrane, zatim prehrambene pakete, odjeću i drugu vrstu pomoći. I u narednom periodu im planiramo pružati pomoć, a svi zainteresirani za pomoć ovoj porodici nam se mogu javiti na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 

Učenice i porodica su se veoma obradovale našom posjetom i poklonom u vidu računara. Dan kasnije su našem volonteru poslali i SMS poruku u kojoj su još jednom iskazali zahvalnost. Ovo je još jedan pokazatelj kako ne treba mnogo da se nekome unese radost u kuću...

 

Na kraju, zahvaljujemo se plemenitom donatoru na ovoj donaciji, moleći Uzvišenog Allaha da ga za to obilato nagradi!

(Dirhem.org)