Pomoć učenicima

humanitarnibroj

Volonteri Humanitarne organizacije "Dirhem" su u utorak, 07.10.2014. god., posjetili dvije osnovne škole na području općine Sanski Most.

Naime, i ove godine smo pokrenuli humanitarni apel za kupovinu školskog pribora i tim putem smo uspjeli osigurati 1.000 KM za projekat kupovine školskog pribora. Sakupljenim novcem smo pripremili 33 paketa školskog pribora za isti broj učenika. Svaki paket je sadržavao većinu onoga što je svakom učeniku potrebno u procesu školovanja; sveske, olovke, tehničke i hemijske olovke, drvene, vodene i masne bojice, te drugi školski pribor.

U saradnji sa osnovnim školama "Fajtovci" iz Fajtovaca i "Skender Kulenović" iz D. Kamengrada odabrano je 20 učenika socijalno najugroženijih porodica iz spomenutih škola. Naši aktivisti su posjetili spomenute škole, te zajedno sa njihovim upravama i djecom kratko vrijeme proveli u druženju, a nakon toga su i uručili poklone sa školskim pribirom.

Želimo se zahvaliti svima koji su svojim donacijama dali svoj doprinos u realizaciji ove plemenite aktivnosti, kao i upravama navedenih škola za uspješnu saradnju koja evo traje u kontinuitetu dvije godine.

Iskreno zahvaljujemo i našim volonterima u Travniku koji su jedan dio ovoga projekta realizirali i u toj općini, kao i na području D. Vakufa. U ta dva grada smo uručili školski pribor za 13 učenika.

Nadamo se da ćemo i ubuduće biti u prilici pružati pomoć našim učenicima i učenicama u uspješnom školovanju.

(Dirhem.org)