Pomoć učenicima

humanitarnibroj

H.O. "Dirhem" je proteklih dana u saradnji sa nastavnicom islamske vjeronauke u Osnovnoj školi Stari Majdan kod Sanskog Mosta za petero učenika te škole obezbijedila sendviče do kraja školske godine. Učenici kojima su sendviči obezbijeđeni dolaze iz porodica slabijeg materijalnog stanja.

Ukupno je obezbijeđeno 700 sendviča, a ovu humanitarnu aktivnost je svojom donacijom omogućila gospođa Bosnić, koja je porijeklom iz Sanice a trenutno živi u Švicarskoj. Mi joj se ovom prilikom želimo još jednom zahvaliti, moleći Uzvišenog Allaha da je obilato nagradi i podari joj berićet u njenom imetku.

Inače, ovu aktivnost realizujemo već po drugi put u ovoj školi, a pored ove, već planiramo i realizaciju jedne nove humanitarne aktivnosti koja također ima za cilj olakšati našim mališanima njihovo obrazovanje. Želja nam da shodno našim mogućnostima kontinuirano obilazimo naše škole i budemo na pomoći našim učenicima, a to svakako zavisi i od humanih ljudi koji su spremni dio svog imetka odvojiti i za druge. A takvih, hvala Allahu, ima!

(Dirhem.org)