Podjela stoke

humanitarnibroj

sivic-1Vrijedni i plemeniti Bošnjaci iz Luksemburga su u saradnji sa Humanitarnom organizacijom "Dirhem" donirali kravu peteročlanoj porodici Sivić iz Travnika.

 

Bošnjački intelektualci i aktivisti okupljeni oko web portala Identitet.lu uz podršku svojih čitatelja već duže vremena realiziraju značajne humanitarne aktivnosti. Jedan od projekata kojeg uspješno sprovode je i da svakog mjeseca doniraju kravu porodicama u BiH, Sandžaku i Makedoniji.

 

U mjesecu martu, tu aktivnosti su Travniku organizirali zajedno s nama. Krava je koštala 1.000 Eura, a uručena je porodici Rifeta Sivić u selu Dub. Uz doniranu kravu, uručena je i određena količina sijena.

 

Porodica Sivić živi u vrlo teškim životnim uslovima i krava će im biti od velike pomoći. Rifet je imao velikih zdravstvenih problema tokom proteklih mjeseci što je dodatno otežalo situaciji. Inače, privređuje za porodicu radeći na dnevnice.

 

Bio je veoma obradovan našom posjetom i uputio je tople riječi zahvale donatorima. I mi mu se priključujemo, moleći Uzvišenog Allaha da svakog ko je učestvovao u plemenitoj akciji obilato nagradi!

 

Na kraju, zahvaljujemo se našim donatorima na saradnji i nadamo se da ćemo i u budućem periodu biti u prilici zajedno obradovati mnoge porodice u BiH.

(Dirhem.org)

 


 

sivic-3

 

sivic-4

 

sivic-2

 

sivic-5