Podjela stoke

humanitarnibroj

bunicNakon što smo tokom prošle godine u okviru projekta "Male fabrike hrane" podijelili 13 krava, Humanitarna organizacija "Dirhem" je ovaj projekat, uz podršku naših plemenitih donatora, nastavila realizirati i u ovoj godini. 

 

Tako su naši volonteri krajem januara posjetili četveročlanu porodicu Sulejmana Bunića u Bosanskoj Krupi. Bila je to prilika da njega i njegovu porodicu obradujemo mladom i steonom kravom. Ovaj vrijedni insan kaže da će njegovoj porodici ova krava biti od velike koristi i srdačno se zahvaljuje i nama i donatorima koji su omogućili uručenje ove krave.

 

Naši donatori, poriijeklom iz Donje Ljubije kod Prijedora, su odlučili ostati anonimni, a mi molimo Allaha Uzvišenog da ih obilato nagradi na ovom dobrom djelu. Oni su za kupovinu krave izdvojili 1.950 KM, dok je HO "Dirhem" izdvojio i 350 KM za kupovinu sijena, jer je krava uručena u zimskom periodu. U samoj realizaciji ove aktivnosti pomogli su nam aktivisti Udruženja "Krajišnici domovine i dijaspore", neka ih Uzvišeni Allah nagradi.

 

Cilj projekta "Male fabrike hrane" je pružiti dugoročan vid pomoći porodicama u BiH koji su bez stalnog zaposlenja i nadamo se da će ova krava porodici Bunić poslužiti u zdravlju i berićetu. 

 

Nadamo se i da ćemo ove godine zajedno sa svojim donatorima, kao i dosad, kroz uručenje krava, ovaca i sličnih oblika pomoći obradovati mnoge porodice u BiH.

(Dirhem.org)

 

 

bunic1