Podjela stoke

humanitarnibroj

kravabusoGodina na izmaku je još jedna kalendarska godina u kojoj smo uspjeli mnoštvo aktivnosti realizirati. Zahvaljujući stalnoj komunikaciji sa velikim brojem donatora i njihovoj podršci, bili oni pojedinci ili partnerska udruženja i džemati, bili smo u prilici mnoge porodice obradovati.

 

Jedan od projekata putem kojeg smo to činili jeste i projekat "Male fabrike hrane", a putem kojeg doniramo kravu, ovce ili koze porodicama koji su u mogućnosti držati stoku i koje su izrazile tu želju.

 

Veliko nam zadovoljstvo predstavlja porodicu obradovati na ovakav način jer ih tim putem dugoročno pomažemo i, uz Božiju dozvolu, poboljšavamo njihov ekonomski položaj.

 

Ove godine je ovaj projekat bio više nego uspješan, te smo uspjeli uručiti čak 13 krava, pored nekoliko desetina ovaca i koza. Tako je ukupna vrijednost uručene stoke kroz projekat "Male fabrike hrane" tokom ove godine premašila cifru od 30.000 KM.

 

Jedna od doniranih krava uručena je samohranoj majci Ameli Biogradlija iz Busovače. Ona živi sa svojim malim sinčićem i nanom, a od primanja imaju samo minimalnu penziju nane koja se uglavnom potroši na lijekove. Amela je vrijedna žena koja radi sezonske poslove i nije joj teško raditi. Izrazila je veliku zahvalnosti na uručenoj pomoći, a pored krave uručili smo joj sijeno i drva za ogrjev. Ukupna vrijednosti uručene pomoć ovoj porodici i je 2.640 KM.

 

Mi se zahvaljujemo svim našim donatorima koji omogućuju naš rad. Ovim putem pozivamo sve vas da podržite naš projekat "Male fabrike hrane", jer od vaših 20, 50 ili 100 KM ćemo vremenom prikupiti dovoljan iznos za kupovinu krave ili stoke nekoj porodici.  Pozivamo i udruženja i džemate da zajedno s nama realiziraju ovaj projekat. Mi smo spremni na saradnju! Cilj nam je i u 2018. godini obradovati mnoge porodice!

 

Svoje uplate možete uplatiti, uz naznaku "Male fabrike hrane", na sljedeći račun:

 

Uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA39 1610 3500 4290 0038

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

Full beneficiary address: Muhići 25

 

Uplate iz BiH:

Dirhem Udruženje Sanski Most

Žiro-račun: 1610 3500 4290 0038

79260, Sanski Most

 

Paypal:

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

(Dirhem.org)

 

 

kravabuso1

 

kravabuso3