Podjela stoke

humanitarnibroj

kravaskAktivisti Humanitarne organizacije "Dihem" posjetili su krajem decembra porodicu Skender Mirzada u mjestu Drinjani, općina Zenica.

 

Povod naše posjete je bio uručenje krave za ovu porodicu. Mirzad živi sa suprugom i jednim djetetom, a u istoj kući žive i njegovi roditelji. Nedavno je ostao bez posla koji je, kako nam priča, bio kao mučenje i na granici ljudske izdržljivosti.

 

Krava koja je uručena je mlada, zdrava i steona, te se nadamo da će se ubrzo oteliti i biti od značajne koristi našem Mirzadu i njegovoj porodici.

 

Osim uručene krave istoj porodici donirali smo i sijeno za predstojeći zimski period, jer se nisu nadali ovom poklonu, a sami su već priželjkivali nabaviti kravu. Ukupna vrijednost krave i doniranog sijena je bila 2350 KM.

 

Na ovaj način smo ih pozitivno iznenadili, a prije svega olakšali način da svojim radom i trudom mogu poboljšati svoje materijalno stanje.

 

Ovom prilikom se najtoplije zahvaljujemo donatorima, jednoj vrijednoj porodici iz Švedske, kojoj ovo nije prvi put da daje nesebičnu podršku našim građanima u BiH. Posebno ističemo djecu iz te porodice koja su izdvanjem svog novca pokazali kako razmišlja islamski odgojeno dijete, a to je da ne misli samo na sebe i ispunjenje svojih želja, nego nastoji ispuniti i želje svojih sunarodnika u BiH.

 

U vremenu kada su mnogi odrasli zaboravili svoju domovinu ovaj primjer dobija još više na značaju. Zato, neka ih Uzvišeni Allah nagradi najboljom nagradom za njihovo plemenito djelo i dobročinstvo.

(Dirhem.org)