Podjela stoke

humanitarnibroj

kravabihacIslamska zajednica Štokholm uručila je putem Humanitarne organizacije "Dirhem" kravu za šesteročlanu porodicu Hrnjica iz Orašca kod Bihaća.

Pored mlade i steone krave koja je plaćena 1.950 KM, IZ Štokholm je obezbijedila i sijeno za zimski period u vrijednosti od 400 KM.

 

Porodica Hrnjica broji šest članova. Adil Hrnjica živi suprugom, majkom i troje maloljetne djece. Nije stalno zaposlen, ali je vrijedan i radi sezonske poslove. Uručena krava će, ako Bog da, još dodatno unaprijediti materijalnu situaciju ove porodice.

 

Ovim gestom IZ Štokholm potvrđuje svoju humanost i brigu za svoje sunarodnjake u Bosni i Hercegovini. Ovo nije prvo i jedino dobročinstvo ovog džemata, već jedno u nizu.

 

Zato molimo Allaha Uzvišenog da primi i ovo njihovo dobro djelo i podari im veliku nagradu, kako na ovom, tako i na budućem svijetu. I molimo Allaha da ih osnaži i ojača još više na putu činjenja dobra i dobročinstva.

 

Nadamo se da ćemo u narednom periodu zajednički obradovati još mnoge porodice u našoj domovini.

 

Na kraju, zahvaljujemo se krajiškim aktivistima i vrijednim članovima udruženja "Krajišnici domovine i dijaspore" na velikom trudu oko organizacije kupovine, prevoza i uručenja krave. Neka i njih Uzvišeni nagradi za njihov trud!

(Dirhem.org)

 

 

kravabihac-3

 

kravabihac-2