Podjela stoke

humanitarnibroj

bistricSredinom novembra 2017. godine aktivisti Humanitarne organizacije "Dirhem" posjetili su porodicu Samire i Zajke Bistrića u mjestu Lijevča u Zavidovićima.

 

Povod naše posjete bio je doniranje krave za ovu vrijednu porodicu, pa smo tu priliku iskoristili da ih i upoznamo i razgovaramo s njima o njihovom životu i poteškoćama koje imaju.

 

Porodica Bistrić je vrijedna i čestita porodica s troje djece koja idu u školu i veoma vrijedno i dobro uče.

 

Zajko i Samira nemaju stalnog zaposlenja, ali vrijedno rade na zemlji koju obrađuju i na taj način pokušavaju živjeti čestito i pošteno.

 

Govore nam kako su zasadili i nešto maline, pa ih ni ovogodišnji problemi vezano za otkup tog voća nisu mimoišli. Nadaju se da će u narednim sezonama biti bolja situacija sa otkupom.

 

Ovoj porodici donirali smo lijepu, mladu i steonu kravu kojoj su se veoma obradovali i kažu da ih je donacija iznenadila, jer se nisu nadali našoj posjeti.
Krava vrijednosti 1700 KM za porodicu je kupljena od doniranih sredstava Bosanskog kulturnog društva ˝Hilal˝ iz Engleske.

 

Ovom prilikom se zahvaljujemo rukovodstvu i članovima BCS ˝Hilal˝ na ovoj vrijednoj donaciji i molimo Uzvišenog Allaha da najboljom nagradom nagradi njihov trud i plemenitost.

 

Nakon svega što smo čuli i vidjeli prilikom naše posjete ovoj porodici, smatramo da je ova donacija ispunila svoju svrhu, da je krava uručena vrijednoj i radinoj porodici i da će im biti od velike koristi, njima i njihovoj djeci.
(dirhem.org)

 

 

bistric1