Podjela stoke

humanitarnibroj

kravadelicKrajem mjeseca ramazana (juni) 2017. godine, tačnije dan uoči bajrama, aktivisti Humanitarne organizacije "Dirhema" posjetili su jetimsku porodicu Delić iz mjesta Turbe u općini Travnik.

 

Povod posjete je veoma obradovao ovu djecu jetime jer smo im tom prilikom uručili kravu, koja je za njih velika podrška i pomoć. Uručena krava je mlada i zdrava, što je postao i uslov za sve krave koje doniramo.

 

Ono što je zanimljivo za ovu akciju jeste to što su i donatori novca za nabavku krave ustvari djeca. Radi se o tri dječaka od 12, 14 i 16 godina koji žive u Švedskoj i koji već treću godinu zaredom novac koji dobiju za džeparac sačuvaju, a zatim utroše pomažući djecu jetime.

 

Uz donaciju, dječaci su poslali i dirljivo pismo jetimima u kojem navode kako su novac sakupljali tokom godine i njime žele pomoći potrebnoj djeci nadajući se samo nagradi od Uzvišenog Allaha.

 

Ovakva svijest djece govori o njihovom kvalitetnom odgoju temeljenom na razvijanju humanosti i vjerskim principima solidarnosti.
Zahvaljujemo se najsrdačnije ovim vrijednim malim dobrotvorima i njihovoj porodici na ovoj značajnoj pomoći i podršci jetimima.
Svima njima želimo mnogo uspjeha u životu i da nastave putem još većih plemenitih djela.

 

Srdačno zahvaljujemo vrijednim aktivistima i drugim donatorima koji podržavaju naše akcije, a time i potrebne porodice. Ova krava je uručena u sklopu projekta "Male fabrike hrane 2107.", a koji naši aktivisti trenutno realiziraju na terenu.
Jetimi Delić sa majkom Enisom najtoplije su zahvalili donatorima na ovom daru i pomoći i iskoristili su priliku naše posjete da ovim dječacima-donatorima pošalju velike selame od srca.

(dirhem.org)

 

 

kravadelic1