Podjela stoke

djidicSredinom mjeseca aprila 2017. godine aktivisti Humanitarne organiazcije "Dirhem" posjetili su Đidić Nazifa u mjestu Gornja Rovna u općini Busovača.
Sa vrijednom i značajnom donacijom koju su u Skandinaviji prikupile žene, članice grupe ˝Budi dio hajra˝, obradovali smo Nazifa i njegovu porodicu, naročito veselu dječicu.

 

Nazifova porodica je vrijedna i čestita, a opstaju u teškoj materijalnoj situaciji, uz to podižući i troje male djece. Nemaju stalnog zaposlenja, pa se trude osigurati normalan život radeći u bašti kao i fizičke poslove kad ih neko pozove.

 

U bašti ispod kuće smo zatekli i manju parcelu nedavno posađenih malina, kao i dotrajali improvizovani plastenik. Đidići kažu da ih je do sada dobro služio gdje su proizvodili povrće za svoje potrebe i nešto od toga prodavali komšijama, ali da će ga trebati ponovo podići jer su grede istruhle pa se pod pritiskom snijega urušio.

 

Prilikom naše posjete za Nazifa i njegovu porodicu uručili smo mladu i steonu kravu koja uskoro treba da se oteli. Uz kravu smo uručili i stočnu hranu, sijeno i žito, tako da je ukupna vrijednosti krave i stočne hrane iznosila 2750 KM. Sa Nazifom smo potpisali ugovor o obaveznom držanju krave naredne četiri godine.

 

Osim spomenutog, plemeniti donatori su porodici osigurali i dodatnu pomoć za tretmane kod stomatologa, slatkiše za djecu i drugo, tako da je ukupno vrijednosti pomoći ovoj porodici 3.400 KM.

 

Želimo da donirana krava bude od koristi za ovu porodicu i njihovu djecu. Ovom prilikom se zahvaljujemo vrijednim ženama iz grupe ˝Budi dio hajra˝na ovoj velikoj i značajnoj podršci koju su pružili našim potrebnim sugrađanima.
Neka ih Uzvišeni Allah nagradi za njihov trud i aktivizam, i neka ih podrži u njihovim plemenitim djelima i dobročinstvima.
(dirhem.org)

 


 

djidic-2

 

djidic-3

 

djidic-4

 

djidic-5