Podjela stoke

humanitarnibroj

dirhempodjelastoke10Uspješno realiziran projekat: Male fabrike hrane - Donirano 80 grla stoke


Humanitarna organizacije ˝Dirhem˝ iz Sanskog Mosta krajem 5. mjeseca 2016. god. pokrenula je akciju u okviru projekta ˝Male fabrike hrane˝, čiji je cilj bio nabaviti i uručiti 70 grla sitne stoke za povratničke porodice u Skrender-Vakufu, Livnu, Busovači i Prijedoru, kao dugoročan vid podrške porodicama u ruralnim sredinama.
Trudom naših volontera i aktivista, te uz nesebičnu podršku i darežljivost naših sugrađana akcija je uspješno okončana, a rezultati su veći od planiranog.


Na području spomenute 4 općine potrebnim porodicama kao vid dugoročne podrške uručeno je 80 grla ovaca i koza, dok je jednoj porodici uručena krava vrijena 2.400 KM.
Aktivnost je privedena kraju u zadnjoj trećini ramazana, tj. krajem šestog mjeseca 2016. god., a u okviru iste koze i ovce uručene su za 16 povratničkih porodica. Sa porodicama je potpisak Ugovor koji ih obavezuje da se o životinjama brinu kao dobri domaćini na vremenski period od 4 godine, i u tom periodu životinje ne mogu prodati, pokloniti niti zaklati bez saglasnosti naše organizacije.
Ukupna vrijednost ovoga projekta je 13.550 KM.


Nadamo se da smo ovim projektom osigurali značajnu pomoć koja će, ako Bog da, trajati duže nego što traju jednokratne donacije u vidu paketa sa hranom i sl.


Ovom prilikom se zahvaljujemo učesnicima projekta, plemenitim donatorima koji su se odazvali u značajnom broju, volonterima i aktivistima na terenu kao i svima koji su na neki način bili dio ovog, za naše sugrađane značajnog, projekta.
Svima Vama se najiskrenije zahvaljujemo na podršci, uloženom trudu i zajedničkim naporima.

Naša organizacije ovim i sličnim projektima tzv. samopomoći nastoji dati posebnu pažnju, a već naredne sedmice planiramo uručenje novih krava i stoke.

 

Svi oni koji žele više saznati o nastavku ovoga projekta, i eventualno se uključiti u kupovinu stoke potrebnim porodicama, mogu se informisati na ovom LINKU.

 

(dirhem.org)