Podjela stoke

humanitarnibroj

kravamaglajVolonteri Humanitarne organizacije "Dirhem" uručili su u naselju Kopice kod Maglaja steonu kravu četveročlanoj porodici Semira Mehmedovića.

 

Semir Mehmedović je prije tri godine aplicirao za kravu i evo, hvala Allahu, našli su se donatori i za ovo hajr djelo. Semir je demobilisani borac, nezaposlen, a supruga je takođe nezaposlena. Žive od nadničenja i prodaje šumskih plodova.

 

Donacijom ove krave porodici su se uspjeli obezbijediti stalni prihodi, jer u Kopicama ima organizovan otkup mlijeka. Semir ima i zasađene maline, ali ne u mjeri koja bi omogućila lagodan život.

 

Porodica ne krije zadovoljstvo, vrlo su obradovani i sretni što su dobili kravu koja će im dobro doći, kao što kaže Semir. Krava je steona (drugo tele) i treba se, ako Bog da, oteliti za mjesec dana.H.O. "Dirhem" je za kupovinu ove krave izdvojila 2.400 KM.

 

Posebno nam je zadovoljstvo kada smo u prilici da nekoj porodici pružimo neki dugoročan vid pomoći u vidu krave, ovaca, plastenika i slično. S toga, molimo Uzvišenog Allaha da obilato nagradi plemenite donatore koji su omogućili ovu akciju.

(Dirhem.org)