Podjela stoke

humanitarnibroj

hegicAktivisti Humanitarne organizacije "Dirhem" posjetili su porodicu Hegić Asmira u selu Bišćani kod Prijedora.

 

Povod naše posjete bio je veoma značajan za porodicu Hegić jer smo ovom prilikom, a uz prethodan dogovor i pripremu ove aktivnosti, kupili i donirali šest zdravih ovaca u cilju dugoročne pomoći, ukupne vrijednosti 1420 KM.

 

Asmir je vrijedan i pošten čovjek, a sa suprugom i maloljetnim sinom se vratio u svoje Bišćane i sada pokušava stati na noge i živjeti od svoga rada. U porodici Hegić niko nije stalno zaposlen, i materijalna situacije nije povoljna.

 

Obzirom da se radi o radno sposobnim ljudima u srednjem životnom dobu odlučili smo ih uvrstiti u projekat dugoročne pomoći.

 

Sa Hegićima smo postigli sporazum i potpisali ugovor da spomenuta donacija ima za cilj dugoročnu podršku, i u tom smislu donirane životinje se jedan vremenski period ne mogu prodati, pokloniti, niti iskoristiti za meso bez bez prethodne saglasnosti "Dirhema".

 

Zamisao i želja nam je da nakon nekog vremena ove reproduktivno zdrave ovce povećaju svoj broj i prerastu u manje stado koje će biti vrijedna i značajna imovina u vlasništvu Asmira i njegove porodice.

Nadamo se da ćemo u ovom plemenitom naumu, uz Božiju pomoć, i uspjeti.

 

Asmir, njegova supruga i sin su se srdačno zahvalili donatorima i našim aktivistima na ukazanoj prilici i vrijednoj donaciji.

Ovom prilikom se najtoplije zahvaljujemo našim vijednim donatorima u inozemstvu i BiH koji svojim donacija i nesebičnim žrtvovanjem pružaju podršku našim siromašnim sugrađanima.

 

Zahvaljujemo i našim volonterima na terenu na uloženom trudu i velikom društvenom aktivizmu.

Humanost i dobročinstvo prema ljudima je svima nama zajednički motiv i podstrek.

Zato još jednom, dragi donatori, volonteri i aktivisti, od srca Vam hvala!

(Dirhem.org)

 


hegic1

 

hegic2

 

hegic3

 

hegic4