Podjela stoke

humanitarnibroj

mujicmirsad6Uz nesebičan trud i zalaganje naših volontera, naročito vrijednog Abasa Sendića iz Zavidovića, ovih dana priveli smo kraju još jednu vrijednu humanu akciju.

 

Naime, višečlana porodica Mirsada Mujića u kojoj žive roditelji sa svojih 6 djece iz mjesta Mećevići kod Zavidovića, već odavno želi nabaviti kravu, ali to nisu bili u mogućnosti. U porodici niko nema stalno zaposlenje, te preživljavaju od povremenog fizičkog rada i pomoći dobrih ljudi.

 

H.O. "Dirhem" je za kupovinu ove krave donirala 800 KM čime smo zaokružili potreban iznos od 1800 KM koliko je koštala ova mlada i steona krava. Predhodno su dobrotvori iz lokalne zajednice Zavidovića već sakupili iznos od 1000 KM za ovu svrhu, čime se uveliko ubrzala i evo uspješno privela kraju ova humana akcija.

 

Sa porodicom Mujić je potpisan ugovor kojim je predviđeno da porodica kravu drži minimalno četiri godine u svom posjedu, a ima

pravo na mlijeko, teladi i eventualne novčane poticaje od nadležnih institucija.

 

Cilj ovoga projekta u kojem pomažemo pri kupovini domaćih životinja i doniramo krave, ovce i dr. jeste da se porodice na ovaj način dugoročno podrže i da im se osigura dodatni izvor prihoda za život.

 

Nadamo se da će ova donirana krava Mirsadu i njegovoj porodici biti od velike pomoći.

 

Srdačno se zahvaljujemo plemenitim donatorima iz Zavidovića koji su na ovaj način podržali svoga sugrađanina. Također, zahvaljujemo se i ostalim donatorima koji prate rad Humanitarne organizacije "Dirhem" i podržavaju naše potrebne građane širom BiH.

mujicmirsad4

mujicmirsad3

mujicmirsad2

(dirhem.org)