Podjela stoke

humanitarnibroj

gromilicAktivisti Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ posjetili su peteročlanu porodicu Almira Gromilića i tom prilikom im uručili, za njih, veoma značajanu donaciju.

 

Naime, nakon što su plemeniti donatori iz Bosanskog kulturnog centra iz Kopenhagena poslali našoj organizaciji doanciju za ovu namjenu, naši aktivisti su obišli šire područje Sanskog Mosta u potrazi za kvalitetnom kravom, a stigli su čak i do Kozarca.

 

Uspjeli smo im kupiti jednu mladu, steonu kravu za koju se nadamo da će im lijepo poslužiti i njome se okoristiti. Uz to, donirali smo im 150 KM za kupovinu stočne hrane i druge potrebe.

 

Almir Gromilić, nezaposleni demobilisani borac, živi sa svojom suprugom i troje djece. Nijedan član nije stalno zaposlen, ali se ova vrijedna porodica bavi poljoprivredom, a Almir ne bježi ni od rada na dnevnice, kako bi svojoj porodici osigurao osnovne životne potrepštine.

 

Naravno, porodica Gromilić nam se srdačno zahvalila, kao i donatorima, učeći hajr dove za njih. I mi se zahvaljujemo našim saradnicima iz Bosanskog kulturnog centra iz Kopenhagena koji redovno pomažu porodicama u BiH. Nadamo se da ćemo zajedno biti u priilci obradovati još mnogo porodica u našoj domovini.

(Dirhem.org)

gromilic1

gromilic2