Podjela stoke

Žerić Emira je samohrana majka iz Hambarina kod Prijedora koja živi sa svoje troje maloljetne djece. Dvije djevojčice već pohađaju školu. Kao i većina povratnika ona je nezaposlena, a jedino redovno primanja koje ima je dječiji doplatak u iznosu od 105 KM.

Nakon što joj je zabranjeno da na obližnjoj deponiji skuplja metal i druge predmete, a od čije prodaje je nastojala kako-tako prehraniti svoju djecu, njeno materijalno stanje je postalo još teže. Prije izvjesnog vremena jedan internet portal je objavio potresnu priču o njenom slučaju, a istu su zatim i mnogi drugi portali prenijeli.

Tako je i nas kontaktirala jedna bošnjačka porodica iz Australije, porijeklom iz susjednog sela Rakovčani, i izrazila želju da Emiri donira kozu, na što smo mi rado pristali jer smo i dosad više puta pomagali ovu porodicu. Vrijedni donatori su donirali 250 KM za ovu namjenu, a u dogovoru sa Emirom mi smo namirli još 50 KM, te na taj način Emiri obezbijedili dvije koze.

Emira, koja sada ima četiri koze i jednog jarca, se srdačno zahvalila donatoru, istaknuvši da će ova donacija biti od velike pomoći njoj i njenoj djeci. Nama iz Humanitarne organizacije "Dirhem" je drago da smo bili u prilici još jednom pomoći Emiri i njenoj djeci.

(Dirhem.org)