Podjela stoke

Jučer smo posjetili Arnautović Ermina u sanskom naselju Kruhari i tom prilikom uručili donaciju u vidu krave.

Dobročinitelj koji je donator ove krave, kao i krave koju smo prije desetak dana donirali drugoj porodici, je vrijedni Bošnjak iz Švedske koji je želio u ovom svom hairli djelu ostati anoniman. Spomenutoj porodici je donirana zdrava, mlada i steona krava, uredno registrovana u lokalnoj veterinarskoj stanici, sa dokumentacijom koja potvrđuje zdravlje životinje.

Porodica Arnautović je izabrana nakon analize više sličnih porodica koje smo prethodno upoznali, gdje smo se detaljno raspitivali o ekonomskom stanju tih porodica, o mogućnostima samopomoći kroz zemljoradnju, držanje stoke i sl.

Nakon analize prikupljenih podataka, odlučili smo se da ova šestočlana porodica nezaposlenog demobilisanog borca porijeklom iz Banja Luke bude jedna od dvije porodice na području S. Mosta, koja će od nas primiti ovu vrstu donacije.

Vrijednost donacije je iznosila 1700 KM.

Mi se nadamo i vjerujemo da će Erminu i njegovoj supruzi, koji vrijednim radom nastoje normalno živjeti i školovati svoju djecu, ova krava to uveliko olakšati.

Ispred naše organizacije, kao i u ime obradovane porodice, želimo se zahvaliti donatoru na ovoj donaciji. Neka ga Uzvišeni Allah nagradi najljepšom nagradom za dobra djela koja čini u nastojanju da se olakša život našim potrebnim sugrađanima.

(Dirhem.org)