Podjela stoke

Aktivisti humanitarne organizacije DIRHEM u utorak, 12.09.2012.god., posjetili su jednu četveročlanu porodicu na području Lukavca.

Odazivajući se molbi donatora posjetili smo porodicu Sanela Handanovića koji ima dvoje djece i u veoma teškom su materijalnom stanju, bez zaposlenja ili novčanih primanja od države. Spomenutoj porodici olakšali smo nastupajuće dane, jednom vrijednom donacijom, u vidu kupovine krave i novčane donacije u iznosu od 700km. Aktivnost je realizirana u koordinaciji sa ekipom TV Hayata iz emisije ''Ispuni mi želju'',  na način da su i donatori spomenute emisije učestvovali u kupovini krave sa 1000 KM, te su njihovi novinari zabilježili ovu donaciju i uvrstili je u svoju poznatu emisiju (prilog će biti emitiran u četvrtak, 20.09.2012. godine u 21:00h na TV Hayatu u sklopu spomenute emisije).

Ukupna vrijednost ove donacije, koja je osim kupovine krave i novčane donacije obuhvatala i kupovinu stočne hrane za kravu je iznosila 3000 KM.

Ovom prilikom se najsrdačnije zahvaljujemo našem donatoru Bošnjaku iz Švedske, realizatorima emisije ''Ispuni mi želju'', ali i svima koji su omogućili da ova pomoć bude uručena porodici Handanović.

Nadamo se da će sličnih donacija biti i u narednom periodu, jer je to najbolji način dugoročnog pomaganja ugroženih porodica.

(Dirhem.org)