Podjela stoke

humanitarnibroj

kravapetrovac2Drago nam je da na kraju ove 2018. godine. možemo predstaviti još jednu uspješno realiziranu humanitarnu aktivnost.
U okviru projekta ˝Male fabrike hrane˝ čiji je cilj dugoročna pomoć putem doniranja stoke, porodici Selman iz Bos. Petrovca donirana je krava.

 

U ovoj osmeročlanoj porodici je šestero malodobne djece, od koje jedna beba stara 3-4-mjeseca, a njih četvero pohađa osnovnu školu. Materijalna situacija u porodici zaista nije zadovoljavajuća.


Majka Selman Merisa i otac Ferid se trude kako znaju i umiju radeći uglavnom fizičke poslove i uzgajajući stoku.

Zato nam je veoma drago da je ova donacija upravo krava, jer će biti od velike koristi porodici Selman obzirom na brojnost porodice i malodobnu djecu.

 

Vrijednost donacije je 2600 KM, uključujući kravi i stočnu hranu, a donatori su grupa od nekoliko vrijednih porodica iz Sarajeva.

 

Neka ih Uzvišeni Allah nagradi najljepšom nagradom na budućem svijetu.

 

Donatori su porodici Selman poslali i jedno motivirajuće pismno koje smo im dostavili u kojem ističu da je njihov jedini motiv ove pomoći bila želja da zasluže Božiju milost i da ih Uzvišeni uvede u Džennet.


Želimo da ovaj lijep primjer donatora iz Sarajeva bude podsticaj i drugima da u okviru svojih mogućnosti pruže podršku i p omoć našim siromašnim sugrađanima.

 

 

kravapetrovac1

 

kravapetrovac3

 

(dirhem.org)