Ostali projekti

humanitarnibroj

ernad2Humanitarna organizacija "Dirhem" uručila je Ernadu Omeroviću iz Sanskog Mosta novčane donacije u ukupnom iznosu od 600 KM. 

 

Ernad boluje od teške kožne bolesti zbog koje nije u mogućnosti da radi, te je praktično skoro pa 100% invalid. Iako živi skromnim životom, kao samac u stanu koji mu je opština dodijelila, ipak mu je veoma teško obezbijediti najosnovnije životne potrebe, naročito lijekove, jer nema nikakvih redovnih novčanih primanja. 

 

Svjesni njegovog teškog stanja, HO "Dirhem" je poduzela niz koraka kako bi se to stanje barem djelimično promijenilo. Zahvaljujući plemenitim donatorima, naročito donatoru koji na našu preporuku mjesečno uplaćuje 100 KM za Ernada, on je već duže vremena u stanju kupiti sebi neophodne kreme i lijekove za svoju bolest, što je doprinijelo da se njegovo zdravstveno stanje poprilično poboljša. Naravno, od uplaćenih sredstava obezbjeđuje sebi i hranu i druge osnovne životne potrebe. 

 

Svjesni smo da je Ernadovo stanje daleko od dobrog, ali znamo da bi Ernadu bez podrške naših donatora bilo puno teže. Zato se na kraju pridružujemo riječima zahvale koje je Ernad izrekao prilikom primopredaje donacija, moleći Uzvišenog Allaha da naše donatore obilato nagradi.

 

Video apela za Ernada kojeg smo objavili u februaru:

 

(Dirhem.org)