Ostali projekti

humanitarnibroj

IMG 0257U ponedjeljak, 14.5.2018. godine, aktivisti Humanitarne organizacije "Dirhem" posjetili su Kahrić Faika i njegovu porodicu.

 

Faik sa suprugom i dvoje djece koji pohađaju školu živi u mjestu Šibenica, općina Jajce. Povod naše posjete Kahrićima je značajna donacija u vidu

novih prozora i vrata koja će im omogućiti da ubrzo usele u svoju novu kuću.

 

Kuća u kojoj trenutno žive je skromna i neuslovna, pa je Faik još ranije počeo sa gradnjom druge kuće, ali kako niko u porodici nema stalni posao, kako kažu, teško bi mogli sami nabaviti stolariju za novu kuću.

 

Porodici Kahrić je donirana i ugrađena vanjska PVC stolarija za 10 otvora (prozora i vrata) ukupne vrijednosti 3800 KM.

 

Plemeniti donatori ove akcije su nekoliko porodica porijeklom iz Jajca koji sada žive rasuti po mnogim mjestima, kao i firma za proizvodnju PVC stolarija "Kvrgić" iz S. Mosta. U akciji se učestvovali i brojni donatori koji svojim donacijama podržavaju naš rad, jer smo novčanim sredstvima iz našeg opšteg fonda također učestvovali u kupovini stolarije.

 

Stolarija "Kvrgić" je sa značajnim sredstvima učestovala u ovoj plemenitoj akciji, a radnici njihove firme su prevezli i ugradili donirane prozore i vrata.

 

Ovom prilikom se zahvaljujemo našim čestitim donatorima kao i Stolariji "Kvrgić" na ovom vrijednom i značajnom djelu koje je porodici Kahrić ubrzalo useljenje u novi dom i olakšalo život u njihovoj Šibenici.

Hvala Vam mnogo!
(dirhem.org)

 

IMG 0245

 

IMG 0258

 

IMG 0261

 

IMG 0263

 

IMG 0247