Ostali projekti

humanitarnibroj

bugojnofHumanitarna organizacija "Dirhem" je tokom proteklih sedmica uručila drva za ogrjev za pet porodica iz Bugojna i Sanskog Mosta.

 

Iako smo krajem januara okončali akciju dodjele drva za ogrjev, a kroz koju smo pomoć uručili za 18 porodica u devet bh. općina, pojavila se prijeka potreba da još nekoliko porodica pomognemo na ovaj način. 

 

Teška materijalna situacija je neke porodice dovele i do toga da su im šupe za drva potpuno prazne (jedna od slika ispod to dočarava), tako da smo urgentno reagovali i pred same velike snježne nanose i niske temperature istima uručili ovo vrstu pomoći.

 

Uručili smo ukupno 13 kubnih metara drva, ukupne vrijednosti od 740 KM. Pored toga, jednoj porodici u Bugojnu, kao i jednom samcu u Sanskom Mostu, smo uručili prehrambene pakete sa osnovnim prehrambenim i higijenskim artiklima.

 

Na kraju, želimo se zahvaliti svim našim donatorima koji podržavaju naš rad i time omogućavaju ovakve i slične akcije, koje su za porodice u datim okolnostima od velikog značaja. Neka vas Uzvišeni Allah obilato nagradi za vašu humanost!

(Dirhem.org)

bugojnof-2

 

bugojnof-3

 

bugojnof-5

 

bugojnof-6

 

bugojnof-4