Ostali projekti

humanitarnibroj

travnikdecVolonteri Humanitarne organizacije "Dirhem" iz Travnika su tokom nekoliko dana u decembru uspješno realizirali još jednu vrijednu humanitarnu akciju.

 

Posjetili su 20 socijalno ugroženih porodica u pet sela na području Travnika; Mudrike, Vitovlje, Maline, Rudnik i Kljaci, ali i u samom gradu Travniku. Porodice koje su posjetili su višečlane porodice bez primanja, samohrane majke, dvije jetimske porodice, stara i iznemogla lica, kao i druge socijalno ugrožene kategorije.

 

Uz ugodan razgovor i dodatno informisanje o njihovom materijalnom stanju i problemima s kojima će susreću, naši volonteri su istima uručili i značajnu pomoć. Tako smo bili u prilici uručiti osam paketa sa osnovnim prehrambenim i higijenskim artiklima, značajnu količinu friškog ovčijeg mesa, 250 KM u novcu, kao i dvije koze za jednu porodicu.

 

Porodice koje smo posjetili su se obradovali pojestom naših volontera i srdačno se zahvalili. I mi im se zahvaljujemo što konstantno ulažu trud i vrijeme kako bi pomogli drugima. Neka iz Uzvišeni Allah nagradi za to, kao i naše vrijedne donatore koji svojim donacijama omogućuju ove lijepe aktivnosti.

 

(Dirhem.org)

 

travnikdec-2

 

travnikdec-3

 

travnikdec-7

 

travnikdec-5

 

travnikdec-6

 

travnikdec-8