Ostali projekti

humanitarnibroj

istanbul2017-1Humanitarna organizacija "Dirhem" je trećeg dana Kurban-bajrama organizovala podjelu goveđeg mesa za 100 porodica u Sanskom Mostu i Bosanskoj Krupi, a ukupno je podijeljeno 430 kg goveđeg mesa. 

Naime, nakon što smo prethodno organizovali klanje krave kao kurbana, naši volonteri su obišli 55 ugroženih porodica u Sanskom Mostu i svakoj uručili preko 4 kg mesa. Ovu aktivnost, uz podršku EKC "Istanbul" iz Sarajeva, već tradicionalno organiziramo svake godine. Ove godine, kroz doniranje krave od strane jedne plemenite porodice, istu akciju smo organizovali i u Bosanskoj Krupi, gdje smo obišli 45 porodica.

Značajno je istaknuti da su naši volonteri obišli i udaljene mjesne zajednice spomenutih opština, sve kako bismo meso dostavili do onih najugroženijih među nama.

Kroz naš rad na terenu uvidjeli smo da je meso namirnica koje za popriličan broj socijalno ugroženih rijetki luksuz. Tako nam se dan pred Kurban-bajram, prilikom naše podjele bajramskih paketa, jedan bolestan čovjek iz S. Mosta požalio na ovu činjenicu i izrazio nadu da će ga ljudi obići za bajram i uručiti njegovoj višečlanoj porodici meso. Naravno, i njega smo obišli. 

 

Ova akcija je bila još jedna lijepa aktivnost kojom smo pokušali uljepšati bajramske dane našim sugrađanima. Njihove riječi zahvale i blagi osmijesi su nam snažan podstrek da, zajedno s našim plemenitim donatorima iz domovine i svih krajeva svijeta, nastavimo s našom plemenitom misijom.

Na kraju, srdačno se zahvaljujemo Udruženju EKC "Istanbul" koje je svojom donacijom i ove godine omogućilo nabavku krave za kurban, kao i porodici koja je isto učinila.

(Dirhem.org)

 

istanbul2017-2

 

istanbul2017-3

 

istanbul2017-4

 

istanbul2017-6

 

istanbul2017-7

 

istanbul2017-5