Ostali projekti

humanitarnibroj

dirhempcele10Sredinom maja 2017. godine humanitarna organizacija Qatar Charity iz Sarajeva i Humanitarna organiazacija "Dirhem" realizirali su nastavak projekta doniranja pčelinjih društava, kao vid dugoročne podrške našim sugrađanima.

 

Naime, u maju prošle godine za tri porodice iz S. Mosta i jednu iz Prijedora donirana je pčelarska oprema bez pčela sa planom da se ove godine, početkom ljeta, doniraju i pčelinja društva za spomenute porodice.
Planirana aktivnost je i realizirana sredinom maja 2017 godine, tako da je za ove četiri porodice donirano 40 pčelinjih društava, po 10 za svaku porodicu, čime je ovaj projekat zaokružen. Procijenjena vrijednost projekta je oko 10 000 KM.

 

Cilj projekta je da se ove porodice u narednom periodu aktivno bave pčelarstvom i tako osiguraju egzistenciju kroz prodaju meda i pčelinjih proizvoda.

 

Porodice koje su dobile ovu donaciju su vrijedni radnici, bez stalnog zaposlenja, spremni i voljni da svojim trudom i zalaganjem poprave svoje materijalno stanje. Nadamo se da će ova donacija znatno doprinijeti tom cilju.

 

Srdačno se zahvaljujemo organizaciji Qatar Charity na doniranim pčelinjim društvima i opremi i dugoročnoj podršci našim potrebnim sugrađanima.

 

Humanitarna organizacija "Dirhem" konstantno radi na obezbjeđivanju nekog vida dugoročne pomoći (krava, ovce, pčele, plastenik i dr.) za porodice bez stalnih primanja, a trenutno je u toku humanitarna akcija Male fabrike hrane 2017. kroz koju planiramo obezbijediti i donirati 5 krava, 12 ovaca i 12 koza. Budite i Vi jedan od donatore ove vrste pomoći!

(dirhem.org)

 

dirhempcele3

 

dirhempcele4

 

dirhempcele1

 

dirhempcele2

 

dirhempcele5

 

dirhempcele8

 

dirhempcele7

 

dirhempcele9

 

dirhempcele6