Ostali projekti

humanitarnibroj

malineibHumanitarna organizacija "Dirhem" nastavlja sa svojim redovnim aktivnosti. Tako smo ovaj put u saradnji sa humanitarnom grupom žena 'Budi dio hajra' iz Švedske realizovali još jednu vrijednu akciju.
Ovoga puta bili smo u posjeti kod tri povratničke porodice u Istočnoj Bosni, tačnije MZ Cerska u Vlasenici, te MZ Raševo na područji opštine Milići.

 

Radi se o porodicama Mustafić Fahrudina, Muškić Sejada i Elvira, a koji su povratnici u svoja mjesta, bez redovnih primanja. Ove porodice obradovali smo sa po 1600 kvalitetnih sadnica malina, te kompletnim sistemom za navodnjavanje istih, kako bi proizvodnja malina bila što uspješnija.

 

Humanitarna grupa žena 'Budi dio hajra' iz Švedske su za potrebe sistema za navodnjavanje učestvovale sa 1200 KM, dok je H.O. "Dirhem" učestvovala sa 1050 KM za nabavku sadnica, te ostalih troškova. Ukupna vrijednost ove akcije iznosi 2250 KM.

 

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim plemenitim donatorima koju su podržali ovaj projekat, a posebno vrijednim Bošnjakinjama iz Švedske na čelu sa mualimom Merjemom Jašarević. Inače, Bošnjakinje iz Švedske postoje oko dvije i pol godine, te su već za to kratko vrijeme realizirale mnoge projekte poput izgradnje kuća, stipendiranje učenika i studenata, pomoć starim i iznomoglim osobama, jetimima, porodiljama i drugima.

 

Nadamo se da ćemo i u narednim periodu zajednički realizirati čitav niz humanitarnih akcija od kojih će koristi imati najpotrebniji u našoj domovini. 
(Dirhem.org)

 

 

malineib-3

 

malineib-5

 

malineib-6

 

malineib-4

 

malineib-7

 

malineib-2