Ostali projekti

ajdinmukicAktivisti Humanitarne organizacije "Dirhem" posjetili su prije nekoliko dana dječaka Ajdina Mukića i njegovog djeda iz Karaule kod Travnika.

 

Naši aktivisti sa terena, prije svega Halil Islamović, pokrenuo je prije otprilike pola godine apel da se renovira kuća ovog dječaka jer je bila neuslovna za život. Pored toga, kupatilo uopšte nisu ni imali u kući, nego su koristili vanjski WC.

 

U toku samog renoviranja unutrašnjosti kuće došlo je do komplikacija kada se uvidjelo da stari krov prokišnjava. Tada se odlučujemo da prioritet damo obnovi krova, a zatim ostalim radovima. 

 

Malom Ajdinu smo tako uspjeli obnoviti krov na kući, promijeniti stolariju, opremiti kupatilo, sobu... Ukupna vrijednost pružene pomoći je oko 6.000 KM.

 

Nakon naše akcije, ovu porodicu je posjetila i gospođa Munira Džabija, humanitarka koje je kupila krevet, veš mašinu i drugo ukupne vrijednosti od 1.000 KM.

 

Mali Ajdin je trenutno drugi razred osnovne škole. Ponosno nam govori kako prolazi peticom u školi i pokazuje nam pohvalu koju je dobio. Veoma je veselo i druželjubivo dijete. Živi sa svojim djedom koji nema primanja, dok mu je otac najveći dio godine odsutan radeći nadničarske poslove širom Bosne. 

 

Tokom naše posjete primijetili smo da je životna situacija ove porodice veoma teška i da oskudijevaju u mnogo čemu. Tokom posjete uručili smo im i paket hrane, kao i komplet ilustrovanih knjiga i bojanki za Ajdina. Najveći trenutni problem ove porodice je nedostatak hrane i nepostajanje priključka struje u kući.

 

Iako je naša prvobitna namjera bila poboljšati stambene uvjete u kojim odrasta ovo dijete, što smo uz podršku humanih ljudi i uspjeli, voljeli bismo i ove probleme Ajdinu riješiti. S toga se nadamo da će video izvještaj o našoj posjeti uticati na Vas i da ćete se uključiti u akciju pomoći ovoj porodici. Porodicu možete i lično posjetiti, a sve uplate možete izvršiti na naš račun koji se nalazi ispod videa. Molimo Uzvišenog Allaha da nagradi sve ono koji dosad pomogli ovog dječaka, kao i one koji će to učiniti. Amin!

 


 Uplate za pomoć ovom hrabrom dječaku možete uplatiti na naš žiro-račun, uz obaveznu naznaku "za Ajdina Mukića".

 

Uplate iz inostranstva:
Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT CODE: RZBABA2S
Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH
Details of Beneficiary:
IBAN CODE: BA391611350000523695
Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

Uplate iz BiH:
Dirhem Udruženje Sanski Most
Žiro-račun: 1610350042900038
79260, Sanski Most

Paypal:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

(Dirhem.org) 

ajdinmukic-6

 

ajdinmukic-7

 

ajdinmukic-2

 

ajdinmukic-3

 

ajdinmukic-8

 

ajdinmukic-4

ajdinmukic-5