Ostali projekti

sead2Nakon što su lokalni aktivisti i komšije pokrenuli akciju za izgradnju funkcionalnog doma za porodicu Seada Hodžića iz mjesta Kurtići u Velikoj Kladuši, Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ na prijedog svojih saradnika iz te opštine uzela je učešće u ovoj humanoj akciji.

 

Na poziv organizatora akcije Zuhdije Hodžića i Hajrana Murića odazvali su se mnogi građani, donatori i udruženja, te je nova kuća izgrađena iz temelja i uručena na korištenje porodici, kao što je i planirano, prije nastupanja bajrama.

 

Ovom plemenitom akcijom stambeno je zbrinuta sedmočlana porodica u kojoj, pored Seada, žive još i maloljetna djeca i majka stara preko 90 godina. Time je mala i neuslovna prostorija od svega 24 kvadrata, puna vlade i oronuli zidova, zamijenjena novom kućom, na veliku radost porodice Hodžić.

 

Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ je u ovoj akciji učestvovala jednokratnom donacijom od 800 KM.

 

Ova akcija pokazala je da se društvenom osjetljivošću prema potrebnim sugrađanima mogu riješiti neki od najtežih socio-materijalnih problema i zadovoljiti ono najosnovnije potrebno za dostojan život svakoga čovjeka.

 

Raduje nas da je ova akcija realizirana u kratkom roku i da sada porodica Hodžić može dočekati zimu u novom domu.

 

Zahvaljujemo se organizatorima akcije, kao i svim učesnicima, te našim plemenitom donatorima na pokazanoj solidarnosti i požrtvovanosti. 

(dirhem.org)

sead

 

sead1

 

sead2

 

sead3

 

sead4

 

sead5