Ostali projekti

meso 1Humanitarna organizacija "Dirhem" je u utorak, drugog dana Kurban-bajrama, podijelila socijalno ugroženim porodicama sa područja Sanskog Mosta značajnu količinu goveđeg mesa i meda. 

 

Naime, nakon što smo prethodno organizovali klanje krave kao kurbana, naši volonteri su obišli 50 ugroženih porodica i svakoj uručili oko 5 kg mesa. Ukupno je podijeljeno 250 kg ove životne namirnice. Ovu aktivnost, uz podršku EKC "Istanbul" iz Sarajeva, već tradicionalno organiziramo svake godine.

 

Pored mesa, podijelili smo i 30 kg domaćeg meda, a kojeg nam je prethodno donirao jedan sanski pčelar. Njegova želja je bila da med podijelimo u danima bajrama, pa smo to i učinili. 

 

Značajno je istaknuti da su naši volonteri obišli većinu mjesnih zajednica u Sanskom Mostu, sve kako bismo meso i med dostavili do onih najugroženijih među nama. 

 

Bila je ovo još jedna lijepa aktivnost kojom smo pokušali uljepšati bajramske dane našim sugrađanima. Njihove riječi zahvale i blagi osmijesi su nam snažan podstrek da, zajedno s našim plemenitim donatorima iz domovine i svih krajeva svijeta, nastavimo s našom plemenitom misijom.


Na kraju, srdačno se zahvaljujemo Udruženju EKC "Istanbul" koje je svojom donacijom i ove godine omogućilo nabavku krave za kurban, kao i pčelaru koji je dio svoga prinosa putem nas podijelio svojim sugrađanima.


(dirhem.org)